Zoeken

Vechtpartij wedstrijd Marokko-Congo: supporters eisen levenslange straf

6 juni 2024 - 23:30 - Sport

©

Een vriendschappelijke wedstrijd tussen de Atlas Leeuwinnen en het Congolese vrouwenelftal (3-2) is maandag in Berkane uit de hand gelopen.

Na een harde tackle en een daaropvolgende vuistklap eisen Marokkaanse supporters een levenslange schorsing voor een Congolese speelster.

Lees ook: Marokkaanse vrouwenelftal U17 verplettert Algerije en droomt van WK

De vechtpartij vond plaats kort na de rust. Volgens The Sun deelde Ruth Kipoyi van de Democratische Republiek Congo een harde tackle uit aan een Marokkaanse speelster. Yasmine Mrabet kwam haar teamgenoot te hulp, maar werd vervolgens zelf in het gezicht geslagen door Kipoyi. Mrabet moest behandeld worden door de medische staf. Kipoyi kreeg een rode kaart en verliet het veld terwijl Marokko met 2-1 leidde.

Lees ook: WK U17: Marokko geeft Algerije geen enkele kans

Marokkaanse fans vinden de schorsing van Kipoyi onvoldoende. Ze eisen een levenslange schorsing voor de 26-jarige speelster. "Dit zou een levenslange schorsing van het voetbal moeten zijn!" reageert een supporter. "Hoe kan dit op een voetbalveld gebeuren?", voegt een ander toe. "Levenslang schorsen!", eist een derde. "De politie moet hierbij betrokken worden", merkt een vierde op.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team