Zoeken

Wedstrijd Marokko-Congo in gevaar?

7 juni 2024 - 08:00 - Sport

©

De WK 2026 kwalificatiewedstrijd tussen Marokko en Congo, gepland op 11 juni, gaat mogelijk niet door. Recente uitspraken van de Congolese minister van Jeugd en Sport doen vermoeden dat de Congolese ploeg forfait zal geven. Congo trok zich al terug voor de wedstrijd tegen Niger.

"Aanvankelijk hadden we afgesproken om onze thuiswedstrijden te verplaatsen naar de Democratische Republiek Congo, met name naar het Stade des Martyrs in Kinshasa, omdat ons hoofdstadion in Brazzaville niet klaar was," legt Hugues Ngouélondélé uit. "We hebben echter grote inspanningen geleverd om het te repareren en op te knappen. Het grasveld is perfect en de werkzaamheden werden eind mei afgerond. We hebben dus een aanvraag ingediend bij de CAF en FIFA om ons Stade Alphonse-Massamba-Débat in Brazzaville te homologeren, en we hebben groen licht gekregen. We hebben vervolgens het Nigeriaanse nationale team uitgenodigd om op donderdag 6 juni in Brazzaville te komen spelen, maar ze hebben geweigerd, met als argument dat ze zich al een paar dagen in Kinshasa bevinden en niet naar Brazzaville kunnen reizen, hoewel dat niet ver van Kinshasa ligt."

Lees ook: Onrust bij Marokkaans elftal door afwezigheid sterspelers

Vanwege de weigering van Niger is Congo onverbiddelijk. "Daarom zal het Congolese nationale team niet naar Kinshasa gaan om te spelen," aldus de Congolese minister. "We geven forfait, want Congo is een land van zijn woord en als we ons woord geven, komen we het na. Als we geconfronteerd worden met een situatie die niet in overeenstemming is met onze waarden, geven we niet toe, en dus gaan we de wedstrijd niet spelen."

Lees ook: Marokko traint voor duel tegen Zambia (video)

Congo zal een hoge prijs betalen als het bij dit besluit blijft. Het Congolees elftal, dat tot nu toe slechts één wedstrijd heeft gespeeld tegen Zambia (2-4), zal niet alleen alle punten verliezen, maar ook een boete krijgen en worden uitgesloten van de WK 2026-kwalificatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team