Zoeken

Gezamenlijke celstraf van 37 jaar voor beroven eigendom wereld-Marokkaan

27 november 2020 - 17:00 - Marokko

©

Drie personen zijn door het Hof van Beroep van Safi veroordeeld tot 37 jaar gevangenisstraf voor de beroving van onroerend goed, valsheid in geschrifte, identiteitsdiefstal en criminele bendevorming. Twee jaar geleden slaagden ze erin om een stuk grond in Essaouira door te verkopen, die het eigendom is van een Marokkaan die in het buitenland woont.

Naast een gevangenisstraf van 15 jaar, moet de hoofdbeklaagde het slachtoffer ook honoreren met een schadevergoeding van 2 miljoen dirham. De andere twee beklaagden, een zeventigjarige die zich voordeed als de eigenaar van het onroerend goed en zijn vermeende zwager, kregen een gevangenisstraf van 12 en 10 jaar.

De zaak dateert van meer dan 2 jaar geleden, meldt website Safigoud. De criminele bende had zijn huiswerk goed gemaakt alvorens hun slag te slaan tijdens de afwezigheid van de wereld-Marokkaan. Na het vernietigen van de omheiningsmuur vervalsten ze zijn persoonlijke documenten en gingen ze met een notaris in de stad aan de slag om het terrein te verkopen.

Ze verkochten de grond uiteindelijk voor de som van 1,6 miljoen dirham. Er werd een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de drie personen, die op verschillende momenten en in verschillende plaatsen werden aangehouden. Ze waren gevestigd in Oujda, Essaouira en Ouazzane, vervolgt dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team