Zoeken

Vastgoedmaffia Fez: proces Kamerlid Rachid El Fayek uitgesteld

9 april 2022 - 12:20 - Marokko

©

De rechtszaak tegen voormalig Kamerlid Rachid El Fayek werd enkele minuten na de opening ervan, uitgesteld tot 26 april. Dat gebeurde op vraag van de defensie.

El Fayek wordt verdacht van corruptie, verduistering, verkwisting van publiek geld, vervalsing van officiële documenten en machtsmisbruik. Hij zit sinds zijn arrestatie in voorlopige hechtenis.

Lees ook: Vastgoedfraude van 30 miljoen dirham in Benslimane

In een verklaring aan de pers verklaarde El Fayek’s advocaat, Khalid El Bakkali, dat hij tijdens de zitting via videoconferentie ook de voorwaardelijke vrijlating van zijn cliënt had gevraagd, vanwege "de verslechtering van zijn gezondheidstoestand". Volgens de raadsman is een eerlijke rechtszaak enkel mogelijk als zijn cliënt voorwaardelijk vrij wordt gelaten.

Lees ook: Vastgoedroof: vereniging vraagt Mohammed VI om hulp

Jawad Gnaoui, lid van de balie van Fez, pleitte ook voor de vrijlating van El Fayek en zijn broer. "Kamerlid Rachid El Fayek en zijn broer Jawad, voldoen aan alle voorwaarden om op de volgende zitting aanwezig te zijn." Hij vroeg ook de voorwaardelijke vrijlating van de secretaris van El Fayek.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team