Zoeken

Appartementen en villa’s verkocht aan 50% van de prijs in Marokko

26 augustus 2014 - 19:46 - Economie

©

Om zijn voorraad te liquideren biedt een vastgoedontwikkelaar in Marokko tot 50% korting op appartementen en villa’s in verschillende steden. Verrassend genoeg behoort ook de dure Palmeraie wijk in Marrakech tot het lijstje.

Spaanse vastgoedontwikkelaar Marina D’or wil op deze manier van zijn voorraad in Marokko af, zowel luxe- als middelmatige standingwoningen. Niet enkel appartementen, maar ook villa’s worden in het land aan een "laag prijsje" aangeboden.

Marokkaanse krant l’Économiste schrijft dat de Spaanse groep momenteel appartementen aan 770.000 dirham verkoopt, terwijl ze voorheen aan een prijs van 1,4 miljoen dirham werden aangeboden in de nieuwe stad van Tamesna. In totaal heeft de groep ruim 400 appartementen te koop staan.

Voor luxe villa’s gelegen in de Palmeraie van Marrakech, geldt een gemiddelde korting van 50% op de oorspronkelijke prijs van 5 miljoen dirham. Een goede zet om kopers aan te trekken.

Melanie Diaz, commercieel directeur van Marina D’or, legt deze waanzinnige kortingen uit aan de krant. Deze aanbieding zijn volgens haar onderdeel van een strategie om de voorraad van de groep in onder meer Tamesna te liquideren. Ook geeft ze toe dat kopers van appartementen van meer dan een miljoen dirham weigeren in wijken met sociale woningbouw te wonen.

Tamesna

Vastgoedcrisis of niet?

Voor Youssef Ben Mansour, vertegenwoordiger van de Nationale Federatie van Vastgoedontwikkelaars, is de korting niet het bewijs van een vastgoedcrisis in Marokko. Volgens hem staat de korting niet in lijn met de realiteit van de markt. In grote steden blijven de prijzen namelijk redelijk hoog.

Zijn mening wordt niet gedeeld door vastgoedprofessionals, die melding doen van stagnerende of dalende prijzen. In Marrakech bijvoorbeeld worden dezelfde fasen opgemerkt die aan de Spaanse vastgoedcrisis vooraf gingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team