Zoeken

Brood wordt duurder in Marokko

15 oktober 2014 - 17:04 - Economie

©

Vanaf 20 oktober zullen Marokkanen hun brood 20 cent duurder betalen. De prijsstijging werd besloten door de Nationale Federatie van Bakkers (FNBPM), zonder de goedkeuring van de regering.

Deze stijging zal eerst in de regio Casablanca worden toegepast. De rest van het land volgt in de komende weken, meldt Annass.

Ook Al Massae schrijft over de stijging en sprak met de voorzitter van de bakkersfederatie El Houcine Azaz. Hij bevestigde dat de verkoopprijs voor tussenpersonen 1,20 dirham zal zijn en voor de eindklant 1,40 dirham.

De federatie rechtvaardigt deze stijging met de wet op de vrijheid van prijzen en concurrentie van 2006. De prijs van brood is in ruim 10 jaar tijd niet verandert en kost nog steeds 1,20 dirham, ondanks de beloftes van meerdere regeringen om de prijs te verhogen.

De regering van Abass El Fassi had een stijging proberen in te voeren door brood 10 cent duurder te maken, maar de onpopulaire maatregel was na slechts een week weer ingetrokken.

De prijs van brood is een zeer gevoelig onderwerp in Marokko. Brood wordt net als de meeste basisvoedingsmiddelen door het compensatiefonds gesubsidieerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team