Zoeken

Emiraten schrappen Marokko van lijst met veilige landen

16 juli 2021 - 15:20 - Wereld

©

De Verenigde Arabische Emiraten hebben op 13 juli hun groene lijst van veilige landen aangepast. Marokko, Portugal en Spanje zijn van de lijst afgehaald. Dit betekent dat reizigers vanuit deze landen bij aankomst verplicht in quarantaine moeten.

Momenteel staan er op de groene lijst van de Emiraten vijfendertig landen waaronder Albanië, Armenië, België, Canada, Frankrijk, Hongarije, Jordanië, Nederland, Ierland, Roemenië, de Seychellen, Turkmenistan en Vaticaanstad. Reizigers die uit deze landen komen, hoeven bij aankomst niet in quarantaine. Wel moeten ze bij aankomst op de luchthaven van Abu Dhabi een PCR-test laten afnemen. Gevaccineerden moeten op dag 6 weer getest worden. Niet-gevaccineerden moeten op dag 6 en 12 verplicht een PCR-test doen.

Lees ook: Thuisisolatie in plaats van 10-daagse quarantaine voor wereld-Marokkanen uit B-lijst-landen

Andere landen die van de groene lijst zijn geschrapt zijn Bhutan, Brunei, Finland, Groenland, Japan en Oezbekistan. Reizigers die ingeënt zijn moeten zeven dagen in zelfisolatie verblijven en op dag 6 een PCR-test ondergaan. Niet-gevaccineerden moeten 12 dagen in quarantaine en op de elfde dag moeten ze zich laten testen.

Het ministerie van Toerisme in de Verenigde Arabische Emiraten benadrukt dat de maatregelen gelden voor alle reizigers. De regels gelden dus ook voor de staatsburgers van de Verenigde Arabische Emiraten. Het ministerie zegt dat er per land gekeken is naar de epidemiologische situatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team