Zoeken

Achraf Hakimi bespreekt Mazraoui, Ziyech en WK-2022

20 mei 2022 - 19:20 - Sport

©

Achraf Hakimi sprak voor het eerst over de onenigheid tussen bondscoach Vahid Halilhodzic en een aantal Marokkaanse spelers. In een interview met de Qatarese zender Al Kass, sprak de Parijzenaar over de verzoening tussen Halilhodzic en Mazraoui, Marokko’s kansen op het WK-2022, en vele andere onderwerpen.

De Marokkaanse international is verheugd over de verzoening tussen Vahid Halilhodzic en de ex-rechtsback van Ajax Amsterdam, Noussair Mazraoui. Hij begrijpt dat er moeilijkheden kunnen ontstaan, maar het is volgens hem belangrijk dat men een uitweg vindt. "Het zijn dingen die gebeuren in het nationale team. De bondscoach heeft wel de leiding, maar de deur moet altijd open blijven staan voor de best beschikbare elementen. Ik ben oprecht blij met dit nieuws, want het is een goede zaak voor ons, die de nationale vlag tot het hoogste willen hijsen," aldus de verdediger.

Lees ook: Dit is het salaris van Achraf Hakimi in Parijs

Tijdens het gesprek kwam de rechtsback ook terug op de deelname van de Atlas Leeuwen aan de African cup in Kameroen. Hij heeft vooral spijt van de uitschakeling in de kwartfinale tegen Egypte. "We hebben een geweldig Afrika Cup 2022 gehad, maar we misten wel wat details. We hebben zeer goede spelers, maar voor velen van hen was het een première. Ik hoop dat we de verwachtingen zullen waarmaken op het WK en de volgende Afrika cup," zegt Hakimi optimistisch.

De Marokkaanse speler is ook verheugd om deel te nemen aan een door een Arabisch land georganiseerde wereldbeker. "Als Arabier ben ik erg blij dat een Arabisch land zo’n evenement organiseert. De verwachtingen zijn hooggespannen en de stadions zijn subliem. Ik ben er erg trots op", zegt hij.

Lees ook: Kylian Mbappé in Madrid met Achraf Hakimi

De Atlas Leeuwen werden in groep F ingedeeld, en spelen tegenover België, Kroatië en Canada. Maar Hakimi heeft er alle vertrouwen in dat alles goed zal verlopen voor Marokko. "Alles is mogelijk in het WK. We hebben een gecompliceerde groep geërfd, maar we zullen vechten met onze middelen. We moeten ons zo goed mogelijk voorbereiden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team