Zoeken

USA Today prijst Marrakesh in virtuele tour

31 oktober 2020 - 15:20 - Marokko

©

De stad Marrakesh en haar vele toeristische attracties zijn geprezen door USA Today. Het Amerikaanse dagblad heeft een virtuele tour in elkaar gezet waarmee bezoekers van hun website de rode stad en al haar schoonheden kunnen ontdekken.

De bedoeling van deze virtuele reis door de stad Marrakesh is om de authenticiteit en het erfgoed van deze toonaangevende toeristische bestemming in Marokko te vieren. In een artikel met de titel "Van de souks tot de steegjes: virtuele tour door het prachtige Marrakesh", geschreven door journaliste Lydia Schrandt, beschrijft zij de stad als "een van de meest bedwelmende bestemmingen in Marokko" en dat het ooit een belangrijk commercieel knooppunt was voor karavanen die de Sahara doorkruisten, meldt Hespress.

In deze virtuele tour benoemt Schrandt de beste attracties van de stad die reizigers van over de hele wereld aantrekken. Zo benadrukt ze onder andere dat de Medina met zijn labyrint-vorm en zijn complexe architectuur, het oude centrum tot een "magische winkelscène" maakt. Ook concentreert de rondleiding zich op "de ambachtelijke knowhow die overal in Marrakech te zien is." De luchthaven Marrakech Menara, voltooid in 2008, moet volgens de journaliste worden gerekend tot een van de mooiste luchthaventerminals, dankzij de arabesken die het zonlicht filteren. Verder wordt er een accurate beschrijving gegeven van het iconische Djemaa El Fna plein met de aanwezigheid van voedselverkopers, slangenbezweerders, henna-tattoo-artiesten en muzikanten.

De verslaggever van USA Today meldt dat "de souks van Marrakech al duizenden jaren een belangrijk handelscentrum zijn, met meer dan 3000 stands die allerlei soorten handwerk en toeristische snuisterijen verkopen." Ook het Bahia-paleis, de traditionele leerlooierijen uit de 11e eeuw, de Majorelletuin, lokale ambachten en de Marokkaanse gastronomie komen aan bod in deze virtuele rondreis door Marrakesh.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team