Zoeken

Update aardbeving in Marokko: al ruim 1000 doden

9 september 2023 - 15:46 - Marokko

©

De aardbeving die vrijdagavond de provincie Al Haouz in Marokko heeft getroffen, heeft 1037 levens geëist. Volgens bijgewerkte cijfers van het ministerie van Buitenlandse zaken vielen er ook 1204 gewonden, waarvan 721 ernstig.

De provincie Al Haouz werd het hardst getroffen met 542 doden, gevolgd door Taroudant met 321 doden. Ook in Chichaoua (103), Ouarzazate (38), de prefectuur van Marrakech (13), de provincie Azilal (11), de prefectuur van Agadir Ida Outanane (5), Groot-Casablanca (3) en Youssoufia (1) vielen dodelijke slachtoffers, aldus het ministerie.

Lees ook: Algerije betuigt solidariteit met Marokko na dodelijke aardbeving

De Koninklijke Strijdkrachten, lokale autoriteiten, politiediensten en civiele beschermingsteams in de betrokken prefecturen en provincies blijven alle middelen inzetten om de slachtoffers te helpen en de schade te beoordelen.

Lees ook: Internationale reacties op aardbeving Marokko: "Wij staan klaar om te helpen"

Koning Mohammed VI had kort na de eerste aardbeving met een kracht van 7 op de schaal van Richter, het leger bevolen om in te grijpen. In Marokko en in het buitenland is een grote solidariteitsactie gestart om de slachtoffers te helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team