Zoeken

United Airlines moet nieuwe route naar Marrakech uitstellen

12 april 2024 - 14:00 - Wereld

©

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft de lancering van een nieuwe route tussen Newark en Marrakech uitgesteld. De vertraging is te wijten aan een lopend veiligheidsonderzoek door de Federal Aviation Administration (FAA).

De start van de Newark-Marrakech route was oorspronkelijk gepland voor april, maar is nu uitgesteld tot nader order. De FAA heeft een aantal certificaten van United Airlines geschorst na een reeks incidenten met vliegtuigen van de maatschappij.

Lees ook: Woede in Marokko over campagne United Airlines met kaart zonder Sahara

Op 7 maart moest een Boeing 777-200 van United Airlines uitwijken naar Los Angeles na een band te hebben verloren tijdens het opstijgen in San Francisco. De dag daarop raakte een Boeing 737 MAX van de maatschappij van de baan in Houston door een gebroken linkerlandingsgestel. Op 15 maart viel een extern paneel van een United Airlines-vliegtuig tijdens de landing in Oregon.

Lees ook: Marokko stelt ultimatum aan Ryanair

Naar aanleiding van deze incidenten heeft de FAA een onderzoek ingesteld naar de veiligheidsprotocollen van United Airlines. De maatschappij heeft hierdoor een aantal nieuwe routes moeten uitstellen, waaronder de verbinding tussen Newark en Marrakech.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team