Zoeken

Marokko stelt ultimatum aan Ryanair

7 april 2024 - 18:00 - Economie

©

De Ierse low-cost luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een maand de tijd om te voldoen aan de eisen van de Marokkaanse overheid. De groep moet tickets voor binnenlandse vluchten in dirham aanbieden, in plaats van in euro.

Ryanair lanceerde op 31 maart met veel fanfare haar binnenlandse vluchten in Marokko. De ticketprijzen zijn erg aantrekkelijk. Ryanair is nu de derde luchtvaartmaatschappij die in Marokko opereert, na Royal Air Maroc en Air Arabia Maroc.

Lees ook: Ryanair revolutioneert Marokkaans luchtruim en mikt op toppositie

De Marokkaanse overheid eiste echter dat Ryanair tickets in dirhams zou verkopen. Dit zou de Marokkaanse consument meer bescherming bieden en deviezenvlucht tegengaan. Ryanair beloofde in november 2023 om zich aan deze eis te houden, maar tot nu toe is dat niet gebeurd.

Lees ook: Marokko: nog maar net aangekomen en Ryanair zorgt al voor controverse

Het Ministerie van Transport en Logistiek heeft Ryanair nu een ultimatum gesteld. De luchtvaartmaatschappij heeft een maand de tijd om tickets in dirhams te gaan verkopen. Als Ryanair zich niet aan de eis houdt, verliest het de vergunning om binnenlandse vluchten in Marokko uit te voeren. Het besluit van het ministerie om Ryanair een maand respijt te geven, is bedoeld om "te voorkomen dat passagiers die al tickets hebben gekocht, worden benadeeld."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team