Zoeken

Drama aan boord Turkish Airlines-vlucht van Istanbul naar Marrakech

27 juli 2023 - 09:00 - Wereld

©

Een passagier op een vlucht van Turkish Airlines van Istanbul naar Marrakech, heeft tijdens de reis zelfmoord gepleegd, wat het vliegtuig dwong tot een noodlanding in Algerije.

Het incident vond plaats op dinsdag, toen een passagier zich kort na het opstijgen van de Boeing 737-MAX8 in het toilet opsloot en daar een lange tijd bleef. De bemanningsleden besloten de deur te forceren en ontdekten het levenloze lichaam van de passagier die zelfmoord had gepleegd, meldt de luchtvaartmaatschappij in een door lokale media verspreide verklaring.

Lees ook: Vliegtuig maakt noodlanding in Algiers nadat Marokkaanse vrouw onwel wordt

Gezien de situatie besloot de piloot een noodlanding te maken in Algerije, waar de nodige procedures werden uitgevoerd om het lichaam te verwijderen en de veiligheid van het vliegtuig te beoordelen. De andere passagiers bleven aan boord van het toestel. Nadat de procedures waren voltooid, vertrok het toestel opnieuw richting Marrakech.

Lees ook: Passagier overlijdt na noodlanding vlucht uit Marokko

Turkish Airlines heeft zijn diepe spijt en verdriet betuigd. De luchtvaartmaatschappij stelt nauw samen te werken met de autoriteiten aan het onderzoek, dat de oorzaken en omstandigheden van deze zelfmoord moet helpen bepalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team