Zoeken

Uitspraken Benkirane stellen Marokkanen niet gerust

17 mei 2013 - 13:11 - Economie

©

Uit recente cijfers van de Hoge Planning Commissie is gebleken dat de vertrouwensindex van de Marokkaanse huishoudens sterk achteruit is gegaan. Marokkanen geloven niet meer in de geruststellende uitspraken van Premier Benkirane en zijn regering, over de economische situatie in Marokko.

De vertrouwensindex daalde met bijna 3 punten in de eerste drie maanden van het jaar ten opzichte van 2012, en met 7 punten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het rapport toont aan dat Marokkaanse huishoudens pessimistisch zijn over de evolutie van de werkloosheid in Marokko. Meer dan 72% verwacht een toename van het aantal werklozen in de komende maanden.

Ook is ruim 50% niet van plan om duurzame goederen te verwerven in de nabije toekomst. Hun eigen economische situatie zien ze als weinig hoopvol aan.

Zeker 78% huishoudens lijdt onder de stijgende voedselprijzen en verwacht een nieuwe prijstoename in de komende maanden.

Meer dan 36% Marokkaanse huishoudens gaat leningen aan of gebruiken hun spaarcenten om hun dagelijkse kosten te dekken. Tot slot denkt 83% huishoudens in de toekomst geen geld te zullen kunnen sparen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team