Zoeken

Marokkanen vertrouwen leger meer dan politie

19 augustus 2013 - 15:29 - Marokko

©

Werkloosheid, de hoge kosten van levensonderhoud, de stijgende prijzen en onzekerheid zijn de belangrijkste problemen van Marokkanen. Ruim 78% gelooft in het leger en 42% heeft totaal geen vertrouwen in het rechtssysteem .

Uit een onderzoek van het Arabische Centrum voor Onderzoek en Beleid, blijkt ook dat 62% Marokkanen in de politie vertrouwt, tegen 22% die dat helemaal niet doet.

Het rechtssysteem overtuigt maar 55% Marokkanen, terwijl 42% oordeelt dat het actueel systeem niet effectief is.

Regering Benkirane geniet nog steeds het vertrouwen van 49% Marokkanen. Ook heeft 67% vertrouwen in politieke partijen en gelooft 46% niet in vakbonden.

De studie toont aan dat 41% Marokkanen de politieke situatie in Marokko als zeer goed beschouwen en 27% als zeer slecht. Ruim 42% denkt dat de politieke situatie zal verbeteren en 43% verwacht een politieke crisis in de komende drie jaar.

Over de economische toestand van het land zijn Marokkanen verdeeld. 45% beschouwt de situatie als zeer goed en oordeelt dat het in de komende jaren nog beter wordt, 36% denkt het tegenovergestelde en 30% dat niets zal veranderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team