Zoeken

Benkirane heeft toekomst Marokko in gevaar gebracht

14 februari 2013 - 23:18 - Economie

©

Abdelilah Benkirane zou Marokko voor de komende vijf jaar, in gevaar hebben gebracht. De Premier zou riskante concessies hebben gedaan aan de Wereldbank om tot 2017 leningen te verkrijgen.

"De Wereldbank zou aan Marokko voorwaarden hebben opgelegd, die een ernstige bedreiging vormen voor het concurrentievermogen van de nationale economie in de komende jaren, en waardoor ontwikkelingsprojecten aan de gang in het land zullen falen", aldus bronnen van Annahar.

IMF-bazin Christine Lagarde heeft bepaald dat Marokko enkel nieuwe leningen krijgt, als het de compensatiekas binnen de vijf jaar afschaft. Tegelijkertijd moeten er economische hervormingen worden doorgevoerd om de macro-economische evenwicht van het land te handhaven.

De Wereldbank eistte tevens de bevriezing van aanwervingen, salarissen en sociale lasten in Marokko, wat een directe invloed heeft op de koopkracht van de midden- en de arme klassen.

Abdelilah Benkirane zou gedwongen zijn geweest om op de eisen van het IMF in te gaan, om zijn regering te redden. Voor het IMF was het de enige manier om met Marokko te blijven samenwerken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team