Zoeken

Nizar Baraka is beste minister van Financiën in Afrika

30 mei 2013 - 19:26 - Economie

©

Nizar Baraka werd woensdag verkozen tot beste minister van Financiën in Afrika, tijdens de jaarlijkse vergadering van de African Development Bank in Marrakesh.

Baraka’s benoeming valt midden in een extreem moeilijke economische periode in Marokko. De Istiqlal-minister schetste zelf in augustus vorig jaar, een zeer pessimistisch beeld van de Marokkaanse financiën en waarschuwde voor een economische crisis.

Tegenwoordig probeert de minister geruststellender over te komen. Zo garandeert hij dat Marokko in 2013 een groei van meer dan 4,5% zal kennen. Hij vergeet er echter bij te vermelden dat het handelstekort nog nooit zo hoog is geweest, met bijna 200 miljard dirham in 2012.

In het eerste kwartaal van 2013 werd het begrotingstekort geraamd op 21 miljard dirham. De overheidsschuld voor 2013 zou rond de 500 miljard dirham liggen. Ondanks deze alarmerende cijfers, heeft de regering nog geen enkele maatregel getroffen om de overheidsfinanciën op orde te brengen.

In 2010 was Salaheddine Mezouar, voorganger Nizar Baraka, verkozen tot beste minister van Financiën in de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team