Zoeken

Het dramatisch verhaal van een uitgehuwelijkt meisje in Assilah

8 januari 2017 - 14:00 - Gemeenschap

In de regio van Assilah is een 36-jarige man tot een gevangenisstraf veroordeeld omdat hij een traditioneel huwelijk had aangegaan met een 14-jarig meisje en haar zwanger had gemaakt.

De man was het meisje bij haar ouders ten huwelijk gaan vragen. De ouders accepteerden en de twee trouwden door de Fatiha te reciteren. Het huwelijk werd niet bij de autoriteiten aangegeven. Het meisje bleef bij haar ouders wonen maar na enkele maanden eiste de man haar op.

Het kind werd vier maanden lang seksueel misbruikt door « haar echtgenoot » en raakte zwanger. Haar ouders vroegen aan de man om het huwelijk te officialiseren en het kind te erkennen maar hij weigerde.

De ouders van het meisje besloten daarop aangifte te doen en vroegen aan de rechter om het huwelijk toe te staan. De rechter weigerde echter vanwege de jonge leeftijd van het meisje en veroordeelde de man tot 4 jaar gevangenisstraf.

Het kindje werd al na zes maanden zwangerschap geboren. De jonge moeder woog toen nog maar 30 kilo en was ernstig ziek. Hoe de baby en zijn moeder het doen is niet bekend.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2017 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team