Zoeken

Hijabis at Work: doorbraak voor vrouwen met hijab in België

29 november 2023 - 23:00 - Wereld

©

Een nieuwe vacaturesite genaamd ’Hijabis at Work’ werd maandag in België gelanceerd en biedt duidelijkheid voor vrouwen die een hoofddoek dragen.

Deze databank, opgezet door diversiteitsexpert Hanan Challouki, toont aan dat 32 bedrijven openstaan voor het aanwerven van vrouwen met een hoofddoek.

Lees ook: Op maat gemaakte hijab voor Amazon-medewerksters (video)

Challouki benadrukt het gebrek aan transparantie in de huidige arbeidsmarkt over dit onderwerp. Vrouwen die een hijab dragen, ondervinden vaak problemen tijdens het sollicitatieproces. Ze doorlopen de hele procedure, maar worden uiteindelijk afgewezen vanwege hun hoofdbedekking. De situatie is extra frustrerend voor hoogopgeleide vrouwen die lang moeten zoeken naar een passende baan.

De krapte op de arbeidsmarkt zou echter een positieve wending kunnen geven aan deze situatie. Bedrijven die personeelstekorten ervaren, kunnen hun beleid aanpassen en inclusiever worden. Challouki ziet dit als een positieve ontwikkeling. "Er zijn enorm veel vrouwen in België en Nederland die een baan zoeken waar ze zichzelf kunnen zijn," zegt ze aan Het Nieuwsblad.

Lees ook: Hijabi supermodel Halima Aden, subliem voor Vogue Arabia in Marokko (foto’s)

Momenteel is de toegang tot de databank gratis, zowel voor bedrijven als voor werkzoekenden. Challouki benadrukt de grote vraag en het ruime aanbod van kandidaten.

Bladna.nl