Zoeken

Jeugdcentrum Sihame El Kaouakibi terug in gebruik

7 juni 2022 - 17:00 - Wereld

©

De stad Antwerpen trok in april 2021 de stekker uit Let’s Go Urban, de organisatie van de in opspraak geraakte politica Sihame El Kaouakibi. De lokalen stonden sindsdien leeg, maar binnenkort starten twee jongerenorganisaties met een aanbod in het gebouw.

De gewezen lokalen van Let’s Go Urban in het prestigieuze Urban Center staan sinds de sluiting van de organisatie grotendeels leeg. Een eerste open oproep naar nieuwe uitbaters leverde geen geschikte kandidaten op, maar tijdens een nieuwe ronde hebben de breakdancers van Battle Droids en de jeugdorganisatie Habbekrats een gezamenlijk dossier ingediend.

Lees ook: Urban Center van Sihame El Kaouakibi ligt er verlaten bij

Ruim een jaar nadat de stad Antwerpen de jeugdwerking van Sihame El Kaouakibi stil heeft gelegd, mogen de twee organisaties nu samen een mooi aanbod uitwerken voor jongeren in het Jeugdcentrum Kiel, de nieuwe naam van het Urban Center, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Curator eist miljoen euro van Sihame El Kaouakibi

Habbekrats is actief als jeugdvereniging in heel Vlaanderen en Battle Droids is een dansschool voor breakdance op hoog niveau. Ze wonnen eerder het VTM-programma Belgium’s got talent.

Bladna.nl