Zoeken

Turkse president stemt voor foto Marokkaans elftal

16 januari 2023 - 11:00 - Wereld

©

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gestemd voor een foto van de Atlas Leeuwen. Het plaatje is genomen tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Qatar 2022 en werd geselecteerd voor de wedstrijd "Foto’s van het jaar 2022", georganiseerd door Anadolu Agency.

De wedstrijd betreft een reeks foto’s gemaakt door fotojournalisten en -correspondenten van Anadolu Agency, over belangrijke gebeurtenissen met een impact op het Turkse- en wereldnieuws, onderverdeeld in de categorieën "nieuws", "sport" en "milieu en leven".

Lees ook: Recep Tayyip Erdogan nodigt Koning Mohammed VI uit in Turkije

In de categorie sport stemde de Turkse president voor de foto "Sajdah de Shukr" van Salih Zeki Fazlioglu. Op de foto buigen de Atlas Leeuwen in dankbaarheid nadat ze Spanje hadden uitgeschakeld in een strafschoppenserie, en hun historische kwalificatie voor de kwartfinales van het WK 2022 in Qatar veilig hadden gesteld.

Lees ook: Kroonprins Dubai trots op Atlas Leeuwen

Recep Tayyip Erdogan steunde het Marokkaanse team tijdens het toernooi. Hij heeft hen gefeliciteerd na hun historische kwalificatie voor de halve finales van het WK 2022 tegen Portugal. "Ik feliciteer uit de grond van mijn hart de Marokkaanse nationale ploeg, die als eerste Afrikaanse ploeg de prestatie heeft geleverd om de halve finale van het WK te bereiken. Ik feliciteer ook al onze Marokkaanse broeders met deze prestatie", schreef het Turkse staatshoofd toen op Twitter.

Bladna.nl