Zoeken

Aardbeving Turkije: Marokkaanse gemeenschap steunt slachtoffers

15 februari 2023 - 15:00 - Wereld

©

De aardbeving in Turkije heeft duizenden mensen gedood en veel anderen dakloos gemaakt. De Stichting Marokko lanceerde maandag een solidariteitscampagne voor de slachtoffers van de ramp.

In samenwerking met de Turkse vereniging "Sadakataşı", heeft de stichting een solidariteitscampagne gelanceerd met de naam "Charity Bridge". De campagne heeft als missie om donaties en hulp in te zamelen bij particulieren en gemeenten voor agentschappen belast met rampen- en noodbeheer, zoals de Turkse rampenbestrijdingsorganisatie AFAD en de Rode Halve Maan, om de slachtoffers te steunen, aldus voorzitter Ayoub Salem van de stichting in een verklaring.

Lees ook: Marokkaanse zoekt hopeloos naar dochter na aardbeving Turkije (video)

Salem voegde eraan toe dat de Stichting Marokko sinds de eerste dagen na de beving media- en bewustmakingscampagnes heeft georganiseerd om "het broederlijke en vriendelijke Turkse volk" te steunen, die werd getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,8 op de schaal van Richter. Volgens het laatste rapport van de Marokkaanse ambassade kwamen er tien Marokkaanse onderdanen om het leven.

Lees ook: Tien Marokkanen onder slachtoffers aardbeving in Turkije

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft een officiële rouwperiode van zeven dagen en een noodtoestand van drie maanden afgekondigd in de getroffen gebieden. Daarnaast wordt ook de zoektocht geïntensiveerd om overlevenden te redden.

Bladna.nl