Zoeken

Turkije: arrestatie Marokkaanse Daesh-aanhanger

4 februari 2021 - 14:00 - Wereld

©

De Turkse autoriteiten hebben maandag bekendgemaakt een jihadistische cel die banden heeft met Daesh, te hebben ontmanteld. Tijdens deze operatie werden 14 personen, waaronder een Marokkaan, aangehouden.

In een tweet zei de Turkse minister van Binnenlandse Zaken dat commando’s in zes verschillende provincies 14 Daesh-strijders hebben gelokaliseerd. Eén van de jihadisten, die ervan verdacht wordt verschillende aanslagen in Turkije te hebben gepland, werd in Yaluva aangehouden.

Volgens persbureau Anadolu gaat het over 12 strijders met de Iraakse nationaliteit, een Turkse en een Marokkaanse jihadist. Bij huiszoekingen werden verschillende vuurwapens, een grote hoeveelheid munitie, valse paspoorten en ID-printers in beslag genomen.

In vier maanden tijd werden 354 sympathisanten van de terroristische groepering opgepakt door de Turkse autoriteiten. Vanwege zijn geostrategische rol is Turkije de nieuwe thuisbasis geworden voor slaapcellen van Daesh, die clandestiene radicaliseringsacties voeren om hun groepering uit te breiden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team