Zoeken

Marokkaanse clandestiene taxichauffeur opgepakt in Malaga

13 februari 2021 - 20:40 - Wereld

©

De lokale politie van Malaga heeft een Marokkaanse illegale taxichauffeur aangehouden, die op het punt stond om drie mensen naar Cartagena te vervoeren. Dat is in strijd met de beperkende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

De operatie werd vorige week uitgevoerd rond vier uur ’s middags door politieagenten van het district Cruz de Humilladero. De politie hield op dat moment toezicht op het illegale personenvervoer en merkte de aanwezigheid op van drie mensen met koffers in een park.

De lokale politie hield de drie reizigers discreet in de gaten en zag dat ze later werden opgepikt door een voertuig nabij het busstation van Malaga, minder dan 300 meter van de opstapplaats. Na een achtervolging gingen ze over tot hun arrestatie. De drie reizigers bekenden dat de chauffeur hen voor 50 euro per persoon naar Cartagena wilde brengen.

De 41-jarige Marokkaanse bestuurder en eigenaar van het voertuig, werd gearresteerd voor het uitvoeren van personenvervoer zonder licentie of gemeentelijke vergunning. Zijn voertuig, waarvan de documenten in beslag werden genomen, werd weggesleept. Hij kan ze recupereren na betaling van een boete.

Clandestiene taxi’s zijn privévoertuigen die geen toestemming hebben om passagiers te vervoeren en die geen onbeperkte aansprakelijkheidsverzekering hebben die vereist is voor taxi’s of huurauto’s met chauffeur.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team