Zoeken

Turkse maffiabaas Sedat Peker vluchtte via Marokko naar Dubai

30 mei 2021 - 14:10 - Wereld

©

Het beroemde lid van de Turkse maffia Sedat Peker, die met zijn onthullingen over criminele activiteiten verschillende hoge-functionarissen van de regerende AKP-partij in Turkije verlegenheid heeft gebracht, verbleef in Marokko voordat hij naar Dubai vluchtte.

De afgelopen weken heeft de voormalige Turkse maffiabaas Sedat Peker verschillende video’s op internet geplaatst waarin hij invloedrijke leden van de AKP-partij beschuldigt van verkrachting, moord en drugshandel, meldt het dagblad La Croix. Peker heeft in zijn video’s onthullingen gedaan over de voormalige minister van Binnenlandse Zaken, Mehmet Agar, de huidige minister van Binnenlandse Zaken, Süleyman Soylu, en de zoon van voormalig premier Binali Yildirim. De drie Turkse politici ontkennen alle aantijgingen.

"Iemand in georganiseerde misdaadkringen als Peker heeft politiebescherming gekregen. Sedat Peker zelf bevond zich in het hart van de staat. Al deze schandalen laten ons zien met wie en met welke methoden de staat heeft gewerkt", zegt journalist Hakki Özdal. De Turkse president heeft nog niet gereageerd op de onthullingen van de maffioso die jarenlang goede banden onderhield met de machtigste politici van Turkije en een fervent aanhanger is van Recep Tayyip Erdoğan.

De Turkse politie is al anderhalf jaar op zoek naar Sedat Peker. Eerst vluchtte hij naar de Balkan, daarna vertrok hij naar Marokko om zich uiteindelijk in Dubai te vestigen. Peker is een bekende van de Turkse justitie. Sinds de jaren negentig is hij in Turkije drie keer voor de rechter verschenen. Als de beschuldigingen van Peker waar blijken te zijn zou dit een ongekend politiek schandaal bloot kunnen leggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team