Zoeken

Tunesië sluit Marokko uit van Arabische Maghreb Unie

28 februari 2021 - 14:40 - Wereld

©

Rached Ghannouchi, voorzitter van de Vergadering van Volksvertegenwoordigers (ARP) en leider van de islamistische Ennahdha-partij in Tunesië, riep op tot een "driepartijen Maghreb-unie" die zou bestaan ​​uit Libië, Algerije en Tunesië. Marokko sluit hij uit.

"Het zou het beginpunt moeten zijn om de droom waar te maken van een Arabische Maghreb Unie. Deze zou alle problemen van Tunesië helpen oplossen," verklaarde Ghannouchi tijdens een interview met Radio Diwan FM. Volgens de bewindsman moeten de drie landen hun grenzen openen om de gemeenschappelijke toekomst van de drie Noord-Afrikaanse landen te beschermen. Hij riep ook op tot een gemeenschappelijke Maghrebijnse munt. "Daar de drie landen gemeenschappelijke belangen en uitdagingen delen, zijn ze geroepen om een ​​gemeenschappelijke toekomst te hebben," aldus de politicus.

De partijleider uitte ook zijn tevredenheid over de "uitstekende" betrekkingen tussen Tunis en Algiers.

Het is niet de eerste keer dat Ghannouchi naar Marokko uithaalt. In december vorig jaar verklaarde de islamitische partijleider dat de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël een schending is van de Arabische consensus. Hij vertelde toen aan Spoutnik dat zijn land "geschokt was door dit besluit".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team