Zoeken

Koning Felipe VI prijst betrekkingen Marokko Spanje

31 januari 2021 - 18:40 - Wereld

©

Koning Felipe VI van Spanje prees de betrekkingen van zijn land met Marokko in aanwezigheid van het in Madrid geaccrediteerde diplomatieke korps. De soeverein sprak ook de wens uit om "binnenkort de agenda van ontmoetingen met Marokko te hervatten".

In een toespraak gehouden tijdens een receptie voor het buitenlandse diplomatieke corps in Madrid, zei koning Felipe VI van Spanje, dat hij hoopte dat er zeer binnenkort een versoepeling komt van de beperkende maatregelen, om de agenda van ontmoetingen tussen Spanje en Marokko te kunnen hervatten […]. De Spaanse koning vindt dat zijn land en Marokko veel gemeenschappelijke belangen en uitdagingen delen.

Felipe VI herinnerde er ook aan dat de relatie van Spanje met de Maghreb-landen wordt gekenmerkt door nabijheid en vriendschap. In dit verband hoopt hij dat de evolutie van de dialoog in Libië, die met name in Marokko plaatsvindt, zal leiden "tot een volledig stabiele en vreedzame Maghreb".

Koning Felipe VI vervolgde zijn toespraak door het verwelkomen van de ontwikkeling van de betrekkingen tussen Israël en verschillende Arabische landen en prees ook de hervatting van de contacten tussen de landen van de Samenwerkingsraad voor de Arabische Golfstaten. Voor het staatshoofd is Afrika in toenemende mate aanwezig in het buitenlandse beleid van Spanje, "met een toenemende gewichtigheid die een weerspiegeling is van de grote kansen die zich op het continent openen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team