Zoeken

Jared Kushner komt met nieuwe onthullingen over normalisatie Marokko Israël

13 maart 2021 - 16:00 - Wereld

©

Jared Kushner, voormalige hoofdadviseur én schoonzoon van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, gaat nieuwe onthullingen maken over de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen van Marokko en Israël.

Volgens kennissen van Kushner, één van de hoofdrolspelers in de Arabisch-Israëlische normalisatie, gaat de politicus zijn memoires publiceren. Daar spreekt hij voornamelijk over het Midden-Oosten en de normalisatie van de betrekkingen van Israël en vier Arabische landen, met name de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Soedan en Marokko.

Reuters bericht dat de memoires de "standpunten zullen bekendmaken van een voormalige hoge Amerikaanse functionaris die geheime documenten bezit en moeilijke momenten heeft meegemaakt".

Naast de betrekkingen met Israël spreekt Kushner in zijn memoires ook over de hervorming van Amerikaanse gevangenissen, de handelsakkoorden en betrekkingen met China, het beheer van de coronapandemie in de VS, het onderzoek naar de inmenging van Rusland in de verkiezingen van 2016, zijn schoonvader Donald Trump, de grenscrisis en de dood van Georges Floyd.

Het doel van Kushner is niet om schade te berokkenen, maar om evenementen in hun historische context te plaatsen en lezers te helpen begrijpen hoe het Witte Huis werkte onder de regering van Trump, aldus Reuters.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team