Zoeken

Algerije wil dat Marokko kiest tussen normalisatie en Maghreb Unie

2 maart 2021 - 11:20 - Marokko

©

De voorzitter van de Algerijnse politieke partij MSP, Abderrazak Makri, dringt erop aan dat "Marokko moet kiezen tussen de normalisatie met Israël en de Unie van de Arabische Maghreb". Hij schaart zich daarmee achter het voorstel van Rached Ghannouchi, voorzitter van de Tunesische partij ARP, die onlangs opriep tot een Unie van de Maghreb van drie, met uitsluiting van het koninkrijk.

"Marokko heeft de zionisten naar onze grenzen gebracht. We kunnen het land niet langer vertrouwen, tenzij het besluit om de weg die het nu is ingeslagen te verlaten," zei de MSP-leider. Hij voegde Mauritanië toe aan de lijst die de ARP-voorzitter voorstelde: "Ghannouchi had het over Tunesië, Algerije en Libië en zou Mauritanië vergeten zijn. Wij voegen Mauritanië aan dit trio toe".

Abderrazak Makri bevestigde ook dat hij gehecht is aan de Arabische Maghreb Unie. "Wij zetten ons in voor de Arabische Maghreb en steunen elke overeenkomst tussen de vier staten, en anderen zullen volgen, naar voorbeeld van de Europese Unie," zei hij.

In een interview met Radio Diwan FM, heeft Rached Ghannouchi opgeroepen tot een Maghreb Unie van drie landen, die zou moeten bestaan uit Libië, Algerije en Tunesië. "Dit zou het uitgangspunt moeten zijn om de droom van de Unie van de Arabische Maghreb nieuw leven in te blazen en zo ook de problemen van Tunesië helpen oplossen", zei hij. Hij benadrukte dat het project ook het openstellen van de grenzen tussen de drie landen zou moeten omvatten, om zo een gemeenschappelijke toekomst voor de Maghreb-landen te waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team