Zoeken

Tsunami’s en stijgende zeespiegel bedreigen Marokko

21 januari 2021 - 11:20 - Marokko

©

De minister van Uitrusting, Abdelkader Amara, heeft het Marokkaanse parlement geschokt met zijn uitspraken over de rampzalige effecten die de stijging van de zeespiegel en tsunami’s in de toekomst zullen hebben op de Atlantische kustlijn van het koninkrijk.

De PJD-minister ziet geen aanwijzingen dat de gevolgen van klimaatverandering er in de toekomst minder op zullen worden. Tijdens een vraag-en-antwoordsessie in het parlement, vertelde Amara dat de steden Tanger], Rabat en Casablanca hard kunnen worden getroffen door vloedgolven als de infrastructuur in deze steden niet wordt verstevigd.

Volgens de minister heeft de gehele regio Tanger-Tetouan en Al Hoceima te maken met de gevolgen van de reizende zeespiegel die wordt veroorzaakt door klimaatverandering. Als er geen preventieve maatregelen worden genomen zal het risico op overstromingen in de kuststeden in deze regio alleen maar toenemen, aldus de bewindsman.

Ook benoemde Amara het belang van het opvangen van regenwater voor gebruik in de landbouw. Teveel van dit water zou verloren gaan omdat het vrijwel direct in de oceaan terecht komt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team