Zoeken

Vertraging aanleg weg Marrakech-Ouarzazate, minister verheft stem

26 februari 2021 - 18:00 - Marokko

©

De aanleg van de 177 kilometer lange nationale weg n°9 tussen Marrakech en Ouarzazate heeft veel vertraging opgelopen. Minister Abdelkader Amara van Vervoer en Uitrusting heeft hierover zijn zorgen geuit op Facebook en de bedrijven die belast zijn met de aanleg om uitleg gevraagd.

Volgens planning moet de weg in 2022 worden geleverd maar door de trage vooruitgang van de aanleg van de weggedeeltes Tichka-Amerzgane en Amerzgane-Aït Zineb wordt verwacht dat de levering veel vertraging zal oplopen.

Abdelkader Amara heeft zijn bezorgdheid geuit over de situatie en stelt instructies te hebben gegeven aan de bedrijven die werden gekozen om de weg aan te leggen. Hij eiste tijdens een meeting over de vooruitgang van de aanlegwerken, dat zij zich aan de afspraken houden.

Tijdens de bijeenkomst kregen de deelnemers een overzicht van de rapporten die werden opgesteld tijdens werfbezoeken, aldus de minister op Facebook. In de rapporten wordt de trage aanleg van de twee weggedeeltes Tichka-Amerzgane (54,5 km) en Amerzgane-Aït Zineb (10 km) aan de kaak gesteld.

Deze vertragingen hebben consequente gevolgen voor de gebruikers van de weg tussen Marrakech-Ouarzazate, die in 2014 werd aangelegd en waarvoor een budget van 1,8 miljard dirham werd vrijgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team