Zoeken

Merendeel Marokkanen bezorgd over klimaatverandering

16 februari 2021 - 10:00 - Marokko

©

Uit een onderzoek van de Verenigde Naties blijkt dat Marokkanen zich steeds meer zorgen maken over de gevolgen van klimaatverandering. Inwoners uit 50 verschillende landen zijn over dit onderwerp ondervraagd en 68% van de Marokkanen geeft aan klimaatverandering als een bedreiging te zien.

De resultaten van het onderzoek met de titel "People’s Climate Vote", zijn geanalyseerd door de Universiteit van Oxford die zijn bevindingen op 27 januari heeft gepubliceerd. Om jongeren onder de 18 jaar te kunnen bereiken is de enquête gedeeld via gaming-netwerken. Op deze manier heeft het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties (UNDP) bijna 1,2 miljoen mensen weten te bereiken in 50 landen.

Van de groep Marokkanen die zich zorgen maakt over de verandering van het klimaat is 52% van mening dat er zo snel mogelijk ingrijpende maatregelen moeten worden genomen. Een meerderheid van de 1,2 miljoen respondenten, met name die jonger dan 18 jaar zijn, vindt dat er strengere maatregelen op het gebied van energie, economie, vervoer, landbouw en voeding, natuur en de bescherming van mensen nodig zijn.

"Ongeacht waar ze vandaan komen, de burgers zijn het erover eens dat klimaatverandering een wereldwijde noodsituatie is", zegt Achim Steiner van het UNDP. Volgens hem blijkt uit dit onderzoek ook dat "de bewoners van de planeet zich bewust zijn van de omvang van de te nemen maatregelen, of het nu gaat om het bevorderen van klimaatvriendelijke landbouw, om de natuur te beschermen of om te investeren in een groen herstel".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team