Zoeken

Trump’s vaccinzoeker Moncef Slaoui dreigt met ontslag

7 september 2020 - 19:00 - Wereld

©

Moncef Slaoui, Marokkaanse onderzoeker belast met het ontwikkelen van een coronavaccin voor Donald Trump, dreigt ermee zijn ontslag in te dienen als hij onder politieke druk wordt gezet om het vaccin te vroeg vrij te laten.

In een interview met Science Insider waarschuwt de Belgisch Marokkaanse expert voor de politieke druk die op hem zou kunnen worden uitgeoefend om het vaccin nog voor het einde van de nodige testen, op de markt te brengen.

Slaoui vreest dat dat het geval zal zijn vanwege de presidentsverkiezingen die in de Verenigde Staten op 3 november dit jaar gepland staan. Hij voegde er nog aan toe dat nog veel uitdagingen te wachten staan voordat een vaccin kan worden vrijgegeven.

Onder deze uitdagingen, meerdere nieuwe vragen van het Amerikaans agentschap voor geneesmiddelencontrole FDA, de onevenwichtigheden onder de vrijwilligers voor de klinische testen en de geografische evolutie van het coronavirus.

Moncef Slaoui en zijn team zijn net aan de derde fase van de ontwikkeling van een vaccin begonnen. Ruim 30.000 mensen zullen aan de klinische testen deelnemen. Hij benadrukt tevens de noodzaak om alle geldende procedures op de voet te volgen en oordeelt dat de komende presidentsverkiezingen geen invloed mogen hebben op de zoektocht naar een vaccin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team