Zoeken

Marokkaanse professor in VS ontwikkelt revolutionair coronavaccin

11 februari 2021 - 16:40 - Wereld

©

El Bachir Ben Mohamed is professor aan de Irvine University in Los Angeles. Met zijn onderzoeksteam staat de Marokkaanse expert op het punt om een ​​coronavaccin te ontwikkelen dat effectief is tegen alle stammen van het coronavirus, inclusief de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten.

In een gesprek op een Amerikaanse televisiezender liet de Marokkaanse onderzoeker weten dat zijn vaccin gemaakt is van complexe eiwitten, waaronder spike-eiwit. Deze antistoffen garanderen een snelle en effectieve reactie van het immuunsysteem. Het vaccin zou binnenkort moeten worden goedgekeurd door de Food and Drug Administration.

Voorlopige studies bij laboratoriumratten hebben "bemoedigende" resultaten opgeleverd, zei Ben Mohamed. De klinische proeven bij mensen staan komende zomer gepland. De professor verzekert dat het nieuwe vaccin effectief zal zijn tegen alle stammen van het coronavirus.

El Bachir Ben Mohamed komt daarmee op het lijstje van Marokkaanse onderzoekers die een bijdrage hebben geleverd aan de strijd tegen Covid-19. Vóór hem heeft immunoloog Moncef Slaoui ’Operation Warp Speed’ ​​geleid. Dit enorme wetenschappelijke, industriële en logistieke onderneming, bedacht door de voormalige president van de Verenigde Staten, heeft het land in staat gesteld om uit een ongekende crisis te komen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team