Zoeken

Chinees coronavaccin op 600 Marokkanen getest

6 september 2020 - 13:20 - Marokko

©

De klinische testen van een Chinees coronavaccin gaan deze week van start in Marokko. 600 vrijwilligers hebben zich gemeld om het vaccin te testen.

Al Ahdath Al Maghribia bericht dat de testen in het academisch ziekenhuis Ibn Rushd, het Ibn Sina ziekenhuis en het militair ziekenhuis in Rabat plaats zullen vinden.

Het vaccin werd door meerdere landen goedgekeurd en is volgens minister Khalid Ait Taleb van Gezondheid veelbelovend. De klinische testen zijn nu in de derde fase. Duizenden mensen in de wereld zullen aan de testen deelnemen.

Moulay Mustapha Naji, directeur van het virologielaboratorium aan de Hassan II Universiteit van Casablanca, stelt dat onderzoekers dankzij de klinische testen nauwkeurige informatie zullen verkrijgen over de snelheid, de duur van de werkzaamheid en het vermogen van het vaccin om mensen van verschillende afkomsten en nationaliteiten te immuniseren.

Het vaccin werkt na vijftien dagen maar de onderzoekers zullen anderhalve maand wachten om de eerste resultaten bekend te maken.

Marokko gaat vanaf volgende week volgens het medium ook een eigen vaccin testen op vrijwilligers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team