Zoeken

Trasmediterránea hervat bootverkeer Almeria-Nador

29 mei 2022 - 16:20 - Marokkanen in het buitenland

©

De Spaanse rederij Trasmediterránea heeft zaterdag het passagiersverkeer over zee tussen Almeria in Spanje en Nador in het noorden van Marokko hervat. De verbinding was twee jaar lang opgeschort vanwege de sluiting van de zeegrenzen door Marokko.

De veerboot J.J. Sister van Trasmediterránea vertrok zaterdag om 15 uur uit de haven van Almeria richting Nador. De terugkeer staat deze zondag gepland. Zowel passagiers met als zonder voertuigen mochten aan boord, meldt Diario de Almeria.

Lees ook: Andalusische havens klaar voor operatie Marhaba 2022

Het blad bericht tevens dat ondanks de gesloten grenzen en de opschorting van het passagiersverkeer, Trasmediterránea in de afgelopen twee jaar goederen was blijven vervoeren naar Nador vanuit Almeria.

Met het vertrek van een eerste veerboot, heeft de Spaanse rederij het verkeer tussen Almeria en Nador voor 100% hervat, zoals concurrent Baleària medio-april, onmiddellijk na de heropening van de zeegrenzen, al had gedaan.

Lees ook: Bootverkeer: ruim 10.000 passagiers tussen Nador en Almeria in één maand

In een communiqué over de hervatting van het zeeverkeer, meldt de havenautoriteit van Almeria dat in 2019 ruim 50% van de 950.000 passagiers die via Almeria reisden, Nador als bestemming hadden, of 507.620 passagiers. Vorig jaar vervoerden de ferry’s tussen Almeria en Nador slechts 17.600 passagiers, of 25% van het totaal aantal passagiers die via de haven reisde. Het ging toen grotendeels om vrachtwagenchauffeurs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team