Zoeken

Marokkanen in VS boos op Royal Air Maroc

23 mei 2023 - 11:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Marokkanen die in de Verenigde Staten wonen zijn verontwaardigd en boos over de hoge prijzen die Royal Air Maroc aanrekent voor vluchten tussen Marokko en de Verenigde Staten. Ze roepen op tot een boycot van de luchtvaartmaatschappij op sociale media.

"De prijs van Royal Air Maroc tickets is enorm overdreven, van de Verenigde Staten naar Marokko: 2000 dollar", schrijft een Marokkaanse internetgebruiker op Twitter. "En van Europa naar Marokko tussen 450 en 600 euro en God mag weten waarom Marokko een van de duurste landen ter wereld is geworden". In mei 2023 kost een retourticket van Washington-Dulles International Airport naar de Mohammed V luchthaven in Casablanca maar liefst 2260 dollar in economy class. Op Facebook roept een andere Marokkaanse internetgebruiker Royal Air Maroc op om haar tarieven tussen Marokko en de Verenigde Staten te herzien. "Een bericht van de Marokkaanse gemeenschap aan Royal Air Maroc @RAM_Maroc Herzie alstublieft uw prijzen. Wij zijn de gemeenschap die in Amerika en Canada verblijft".

Lees ook: Klanten Royal Air Maroc wachten nog steeds op terugbetaling

De verhoging van de ticketprijzen verhindert sommige Marokkanen die in de Verenigde Staten wonen om naar Marokko te reizen. Dat is bijvoorbeeld het geval voor een Marokkaanse burger die anoniem sprak met Morocco World News. Hij zegt dat hij de exorbitante tarieven niet kon betalen en daarom heeft besloten om dit jaar via Spanje te reizen in plaats van rechtstreeks naar Marokko. Hij wijst op het grote verschil tussen een Royal Air Maroc vlucht van Washington of New York naar Casablanca, die ongeveer 1800 dollar kost, en een Iberia vlucht van Washington of New York naar Madrid, die ongeveer 800 dollar kost.

"Royal Air Maroc werkt volgens een puur commerciële logica, die onverenigbaar is met het overheidsbeleid dat door de staat ten aanzien van de Marokkaanse diaspora wordt gehanteerd", hekelt Youssef Saoud, een Marokkaanse informaticus die in Washington DC werkt, in een bericht op Facebook. "Het is niet meer dan normaal dat het bedrijf prioriteit geeft aan het bedienen van deze specifieke categorie Marokkanen. Dit moet niet worden gezien als een eenvoudige financiële transactie, maar eerder als een manier voor de ene groep om bij te dragen aan de andere door bezoeken te vergemakkelijken door middel van fiscale prikkels en andere passende maatregelen."

Lees ook: Royal Air Maroc wil meer vluchten naar landen waar wereld-Marokkanen wonen

De klachten van de wereld-Marokkanen lijken enig gehoor te vinden bij de luchtvaartmaatschappij. Een bron van Royal Air Maroc zegt dat de maatschappij de mogelijkheid zal onderzoeken om de prijzen te verlagen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team