Zoeken

Spel bij rivier loopt fataal af voor jonge Marokkaan in Italië

13 april 2023 - 11:00 - Wereld

©

In Italië hebben de carabinieri en brandweerlieden maandag het lichaam van een 18-jarige Marokkaanse jongen uit de rivier Po in Turijn geborgen. Een onderzoek is aan de gang om de doodsoorzaak te bepalen.

Een wandeling in het uitgaansgebied Murazzi langs de Po eindigde in een tragedie. De tegenoverliggende oever leek dichtbij en het peil van de Po niet bijzonder hoog door de geringe regenval, zo wordt beschreven. Op zaterdag liet Oussama Cherkaoui, net 18, zich verleiden om naar de overkant te zwemmen. Het idee amuseerde hem. "Willen jullie zien of ik de rivier kan overzwemmen?" zei hij tegen de twee vrienden die hem vergezelden. Hij trok zijn jas, waarin hij zijn papieren had bewaard, en zijn schoenen uit en legde alles op de kade. De jonge Marokkaan dook in de rivier maar werd verrast door de afstand tussen de twee oevers en de harde stroming. Hij werd door het water meegesleurd.

Lees ook: Broertjes verdrinken in Taounate

Zijn vrienden alarmeerden de carabinieri en de brandweer die het hele gebied bij hun aankomst doorzochten. Een drone en een helikopter werden ingezet. De reddingsdiensten vonden geen spoor van de jonge Marokkaan. Duikers haalden de volgende dag rond 11 uur het lichaam van Oussama uit het water, ter hoogte van de Vittorio Emanuele I brug, op enkele meters van waar hij het water was ingedoken.

Lees ook: Marokkaanse landarbeider verdronken in Frankrijk

"Het moet een spel zijn geweest, niemand heeft hem gedwongen om te springen. Het was zijn idee", vertelden vrienden van de overledene aan onderzoekers. Een onderzoek is aan de gang om de doodsoorzaak vast te stellen. Een autopsie op het lichaam zal in de komende uren worden uitgevoerd op bevel van de officier van justitie Ciro Santoriello.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team