Zoeken

Lichaam Marokkaanse vrouw in put gevonden in Spanje

19 september 2023 - 13:00 - Wereld

©

De Guardia Civil heeft zaterdag het levenloze lichaam van Hanane, een 34-jarige Marokkaanse vrouw die woonachtig was in het Spaanse Cieza bij Murcia, gevonden. Ze was sinds woensdag vermist.

Het lichaam van de vermiste vrouw werd zaterdag aangetroffen in een acht meter diepe put. Haar familie en vrienden waren van plan op zondag een nieuwe zoektocht op te zetten om haar te vinden, aldus bronnen dichtbij het onderzoek aan La Verdad. Hanane, moeder van een zesjarig meisje, was sinds woensdagochtend vermist nadat ze haar huis had verlaten om boodschappen te doen op de markt.

Lees ook: Marokkaan steekt woning ex-vrouw en kinderen in brand in Spanje

Toen haar broer ontdekte dat ze haar dochter niet van school had opgehaald, sloeg hij alarm. Volgens hem werd zijn zus de dag voor haar verdwijning, op 12 september, via WhatsApp bedreigd door haar ex-partner, eveneens van Marokkaanse afkomst. Hij voegde eraan toe dat de ex-partner van zijn zus al een contactverbod had.

Hanane woonde al ruim tien jaar in Cieza en had meerdere aangiften tegen haar ex-partner gedaan wegens huiselijk geweld. Ze diende een vijftal maanden geleden voor het laatst een klacht in. Ze had een straatverbod tegen hem verkregen, waarna hij de stad had verlaten.

Lees ook: Spanjaard vermoordt Marokkaanse vrouw voor hun zoon en pleegt zelfmoord

De ex-partner werd donderdag gearresteerd. Hij blijft vastzitten in de kazerne van de Guardia Civil en wordt beschuldigd van het overtreden van het straat- en contactverbod met Hanane. Hij moest zondag hij voor de onderzoeksrechter in Cieza verschijnen. De rechter zal in de komende dagen beslissen of hij wordt vervolgd voor moord.

Bladna.nl