Zoeken

Hoe Franse magnaat Marokkaans meisje tot slaaf maakte

12 augustus 2023 - 21:00 - Wereld

©

Jacques Bouthier, de voormalige CEO van Assu2000 (nu Vilavi), een groot verzekeringsbedrijf, is in Frankrijk in staat van beschuldiging gesteld en gearresteerd op verdenking van het seksueel uitbuiten van minderjarigen, waaronder een Marokkaanse tiener. De zaak, die ook een poging tot het verdoezelen van bewijsmateriaal omvat, heeft geleid tot Bouthier’s ontslag als hoofd van het bedrijf.

De zaak kwam aan het licht na een klacht van een Marokkaans meisje, Kenza (schuilnaam), die stelt dat ze op 16-jarige leeftijd aan Bouthier werd "geleverd" door haar nicht. Volgens Kenza begonnen haar seksuele ontmoetingen met de CEO in 2016. Haar nicht ontving na elke ontmoeting 200 euro.

Lees ook: Rubygate: einde juridisch drama na overlijden Silvio Berlusconi

In de zomer van 2017 zou Bouthier besloten hebben Kenza direct te betalen en haar een appartement in de regio Parijs te geven. Nadat ze volwassen was geworden, zou hij haar gedwongen hebben om seksclubs te bezoeken en seks te hebben met verschillende mannen aan wie hij 100 euro vroeg. Kenza beweert dat ze jarenlang Bouthier’s seksuele slaaf was en dat hij haar uiteindelijk in 2022 verliet.

Kenza wilde wraak nemen en filmde een ontmoeting tussen Bouthier en een 14-jarig meisje. Ze gebruikte de video om hem te chanteren. Toen hij niet reageerde op haar dreigementen, besloot ze aangifte te doen. Bouthier werd afgeluisterd, wat leidde tot zijn arrestatie op 17 mei. Tijdens een huiszoeking werd pedopornografisch materiaal gevonden. De magnaat ontkende aanvankelijk de beschuldigingen maar gaf later toe seks te hebben gehad met de slachtoffers en te hebben geprobeerd de zaak in de doofpot te stoppen.

Lees ook: Zaak Karima "Ruby" El Mahroug: Silvio Berlusconi gaat vrijuit

Bouthier werd eind mei in staat van beschuldiging gesteld voor onder meer verkrachting en seksueel misbruik van minderjarigen, mensenhandel en het gebruik van een minderjarige prostituee. Het onderzoek loopt nog. Zijn voormalige bedrijf, Assu2000, nu Vilavi, kondigde afgelopen dinsdag zijn ontslag aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team