Zoeken

Storm in Spanje: Marokkaanse tiener meegesleurd door het water

29 maart 2024 - 17:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse tiener is een van de vier mensen die donderdag omkwamen door de storm die de noordwest- en noordoostkust van Spanje trof. De storm bracht harde wind en metershoge golven met zich mee.

Aan de Catalaanse kust (noordoost) verdronk een 16-jarige Marokkaanse jongen donderdagmiddag nadat hij in de zee was gevallen bij het strand van Tarragona, meldt de Guardia Civil. Een 32-jarige Duitser die hem probeerde te redden, overleed ook. Eerder die dag waren er al twee doden gevallen. Volgens de hulpdiensten van de regio Asturië stierven een man en een vrouw donderdagochtend nadat ze in de Atlantische Oceaan waren gevallen aan de noordkust van Spanje, meldt EFE.

Lees ook: Yassine zwemt naar Spanje tijdens storm met enkel zijn voetbal (video)

De man zou van Britse nationaliteit zijn. Zijn lichaam werd door de hulpdiensten uit het water gehaald. Het lichaam van de vrouw, vermoedelijk Spaans, werd gevonden nadat ze tegen de rotsen was geslagen. De vrouw was bewusteloos toen ze door een boot werd gered en naar de haven gebracht. De hulpdiensten probeerden haar een uur lang te reanimeren, zonder succes.

Lees ook: Een dode en zestig gewonden door storm in Marokko

Donderdag gaf de Spaanse weerdienst een oranje waarschuwing af voor de noordwestkust vanwege de gevaarlijke omstandigheden op zee. Er werden golven tot 7 meter hoog voorspeld voor de kust van Asturië. Het Portugese Instituut voor de Zee en de Atmosfeer (IPMA) waarschuwde ook voor hoge golven aan de kusten van het Iberisch Schiereiland. Volgens het IPMA worden er tot zaterdag golven van 4 tot 5 meter uit het noordwesten verwacht aan de westkust en golven van 3 tot 4 meter uit het zuidwesten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team