Zoeken

Touriya Haoud start stichting voor gezinnen in nood

5 juni 2021 - 16:20 - Wereld

©

Na jaren in de Verenigde Staten te hebben gewoond, is de Marokkaans-Nederlandse actrice en ondernemer Touriya Haoud terug in Nederland. Naar aanleiding van het verhaal van Hamouch, een dakloze vader en zijn drie kleine kinderen, nam ze samen met twee influencers het initiatief om een nieuwe stichting op te richten waarmee ze gezinnen in nood tegemoet willen komen.

Touriya Haoud was erg geraakt door de situatie van de Haagse vader Hamouch en zijn kinderen. Toen ze een paar dagen geleden hun verhaal las, liet ze meteen weten ze actie wilde ondernemen om hen te helpen. Na overleg met journaliste en VU-docent Sakina Elkayouhi en recruiter en vlogger Dounia Maakor, is ze tot besluit gekomen dat er behoefte is aan een kader dat het mogelijk maakt om meer mensen in vergelijkbare situaties te helpen. Ze richtten de stichting YouRprotected op om dit te kunnen doen.

De gemeente Den Haag heeft inmiddels tijdelijke opvang voor het gezin geregeld in een hotel en er wordt ook gezocht naar structurele huisvesting. "Zodra hij een woning heeft, zorgen wij ervoor dat die kinderen kleding krijgen en andere spullen", vertelt Touriya Haoud in het AD. "We zorgen ervoor dat het geld echt naar de kinderen gaat. We willen ze een toekomst geven."

Touriya Haoud vindt het verschrikkelijk dat de kinderen van 6, 7 en 10 jaar oud op straat hebben geslapen. Ze is zelf verwikkeld in een voogdijzaak om haar drie kinderen en wil voorkomen dat kinderen de dupe worden van een scheiding of het wegvallen van een ouder.

"Met het geld dat we inzamelen, gaan we proberen iedereen te helpen", zegt ze. Haoud wil samen met de twee influencers haar bekendheid inzetten voor verschillende goede doelen. "Wij hebben alle drie een eigen platform waarmee we mensen kunnen helpen. Mijn vader was vroeger maatschappelijk werker in Utrecht en toen hielp ik hem ook met het plaatsen van mensen die in de problemen waren gekomen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team