Zoeken

Heel Nederland wil Hamouch en zijn kinderen helpen

3 juni 2021 - 11:20 - Wereld

©

De Marokkaans-Nederlandse actrice Touriya Haoud, zet zich steeds meer in voor goede doelen. Ze schrok enorm van het verhaal van Hamouch en zijn kinderen in Den Haag en wilde meteen in actie schieten. Ze staat hierin niet alleen, veel andere Nederlanders zijn verontwaardigd en bieden hun hulp aan.

Haoud wil een crowdfundingsactie opstarten om het gezin in nood te helpen. "Ik zag het verhaal langskomen op Instagram, en dacht wat erg", zegt ze in het AD. "Ik vind het zielig voor die vader, maar vooral ook voor zijn kinderen. Als moeder vind ik dit verschrikkelijk." Haoud bekijkt met Hamouch wat hij en zijn kinderen nodig hebben.

Ook via de site van het AD stellen mensen hulp voor. De Marokkaans-Nederlandse journaliste en communicatiewetenschapper Sakina Elkayouhi begon samen met enkele influencers een geldinzameling voor Hamouch. "We hebben dit supersnel op touw gezet, en wachten nu zijn reactie af. Maar het team dat hiervoor is opgetrommeld, heeft de resources en het netwerk om echt iets voor dit gezin te betekenen. We krijgen ook hulp aangeboden in verschillende vormen van alle kanten. Het is nu aan hem om te vertellen wat hij nodig heeft."

Saloua Ouari van CoachEmUp begeleidt Hamouch en zijn kinderen al een tijdje. Ze is blij dat er nu eindelijk aandacht komt voor het gezin. De gemeente Den Haag liet haar gisteravond weten dat het gezin twee weken in een hotelkamer kan verblijven, ondertussen wordt er gezocht naar een structurele oplossing. "Ik heb ze rond acht uur afgezet bij het hotel, en daar verblijven ze nu. Hij was heel erg opgelucht", zegt ze. Maar dit alles is tijdelijk. Hamouch is zeer dankbaar voor het grote hulpaanbod, maar samen met Ouari heeft hij besloten om te wachten tot hij vast onderdak heeft. Dan zullen de noden van het gezin pas duidelijk zijn, legt de maatschappelijk werkster uit.

Er is ook veel politieke verontwaardiging over de manier waarop Hamouch is behandeld. Fractievoorzitter Fatima Faid van de HSP zegt dat deze man door de overheid wordt gestraft voor de crisis op de woningmarkt. "En vindt iemand een oplossing - inwonen bij een vriend - dan krijgt hij vervolgens alleen maar problemen als die oplossing niet houdbaar blijkt. Waar is de overheid die ten dienste staat van de burger? En sinds wanneer is het beleid om te zeggen dat kinderen die rechtmatig hier verblijven maar terug moeten naar het land van herkomst van hun ouders?"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team