Zoeken

Mogen toeristen Marokko binnen met een drone?

7 november 2022 - 19:30 - Marokko

©

Binnenlandse, maar vooral buitenlandse toeristen, zijn steeds enthousiaster over het gebruik van drones. Maar hoe zit het met de invoer ervan in Marokko?

In het koninkrijk wordt het gebruik van drones beperkt door de overheid. Het is verboden bij een decreet dat in februari 2015 van kracht werd en dat tot doel heeft de "veiligheidsrisico’s en schendingen van eigendom en privacy" in verband met het gebruik van drones te verminderen. Het gaat om decreet nr. 386-15 van het ministerie van Handel, dat de invoer van drones afhankelijk stelt van een voorafgaande vergunning.

Lees ook: Marokko verbiedt drones

Als een toerist aan de grens in het bezit blijkt te zijn van een dergelijk apparaat, kunnen de douanebeambten het in beslag nemen en het bij het verlaten van Marokko teruggeven. Toeristen die illegaal drones invoeren en deze proberen te gebruiken, worden niet alleen geconfronteerd met de inbeslagname van het onbemand vliegtuig, maar ook met alle sancties die de wet voorschrijft: arrestatie, inbeslagname en boete.

Lees ook: Drones opnieuw toegestaan in Marokko?

Het is daarom volstrekt verboden een drone het land binnen te brengen zonder eerst een vergunning te vragen, die overigens moeilijk te verkrijgen is. Alleen bedrijven en openbare instellingen kunnen een dergelijke aanvraag indienen. Gezien deze obstakels raadt droneblog toeristen aan om zonder drone naar Marokko te reizen.

Bladna.nl