Zoeken

Marokko onderhandelt Akinci-drone met Turkije

4 september 2023 - 21:30 - Marokko

©

Marokko toont een groeiende interesse in drones en is in gesprek met het Turkse bedrijf Baykar om meerdere Akinci gevechtsdrones aan te schaffen. Deze interesse is niet nieuw, het koninkrijk heeft eerder al drones gekocht uit de Verenigde Staten, Israël, China en zelfs Turkije. Er is reeds een tweede lading drones van het type Bayraktar TB2 op komst.

De Akinci drone, die in december 2019 werd geïntroduceerd en in augustus 2021 officieel in gebruik werd genomen door de Turkse luchtmacht, staat bekend om zijn geavanceerde technologie. Met uniek ontworpen vleugels en romp kan deze drone een breed scala aan ladingen dragen en is het uitgerust met dubbele kunstmatige intelligentie voor signaalverwerking en real-time situatiebewustzijn.

Lees ook: Franse drones om veiligheid in Marokko te versterken

Het onbemand toestel is één van de meest geavanceerde drones op de markt, uitgerust met krachtige turbopropmotoren en verschillende radarsystemen. Naast Marokko tonen ook andere landen zoals Azerbeidzjan, Kirgizië en Saudi-Arabië interesse in dit type drone, dat al gebruikt wordt door Libië en Pakistan. De drone kan 24 uur vliegen op een maximale hoogte van meer dan 12.000 meter, afhankelijk van weersomstandigheden en belading.

Bladna.nl