Zoeken

Toerisme Marokko verliest hoop door Europese maatregelen

14 november 2020 - 19:40 - Economie

©

De toerismebranche in Marokko is moedeloos. Ook al zijn de vluchten van en naar het land hervat, zijn de gevolgen van de wereldwijde coronavirus-pandemie niet te overzien. Nu Europese landen veelal in lockdown zijn, neemt het aantal toeristen weer af.

Voorzitter Lahcen Zelmat van de nationale federatie voor de horeca (FNIH) vertelt zijn bevindingen over de sector aan website Media24. Volgens hem ontbreekt het niet aan de vraag van toeristen, maar zijn de nieuwe gezondheidsmaatregelen in Europa de oorzaak dat toerisme in het koninkrijk niet loopt.

Ondanks dat toeristen naar Marokko willen afreizen, maken de verscherpte maatregelen bij terugkomst het niet aantrekkelijk. Nederlanders dienen bij aankomst in Nederland 10 dagen in quarantaine te gaan. Marokko is namelijk nog steeds code oranje. Momenteel zijn hotels in Marokko maar voor 1% bezet. Een jaar daarvoor was dat nog 14%.

Zelmat zegt dat Europese reisbureaus hun klanten wel naar Marokko willen sturen, maar de situatie het niet toelaat. Hij hoopt dat er snel een wonder gebeurt. Volgens hem kan alleen een vaccin de toerismebranche in Marokko redden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team