Zoeken

Chefchaouen hard geraakt door gevolgen coronavirus

10 januari 2021 - 15:20 - Economie

©

De coronavirus-pandemie heeft ook Chefchaouen hard geraakt. Het stadje in het noorden van Marokko worden nog maar zelden bezocht door toeristen.

De blauwe stad opende pasgeleden nog haar deuren voor toeristen. De stad worstelt met de economische gevolgen van de pandemie, meldt Associated Press. Voorheen was Chefchaouen een toeristische trekpleister en zeer geliefd bij Instagrammers die op zoek waren naar mooie plekken om foto’s te maken. Bekend om haar blauwe kleuren en idyllische omgeving was het een populaire plaats om te bezoeken. De afwezigheid van toeristen door de coronamaatregelen heeft desastreuze gevolgen voor de lokale bevolking die afhankelijk is van het toerisme.

De stad werd veel bezocht door Spanjaarden en Chinezen. Marokko verleende deze toeristen een visum van drie maanden. Maar met de pandemie is het aantal toeristen afgenomen. Uit een onderzoek van de afdeling Studies en Financiële Verwachtingen van de Marokkaanse overheid blijkt dat het koninkrijk vorig jaar 1,2 miljard dollar heeft verloren door de pandemie.

Zouhir Bouhout, Marokkaanse expert op gebied van toerisme, zegt tegen Morocco World News dat vier maanden na de uitbraak van het coronavirus 10,5 miljoen toeristen het koninkrijk niet konden bezoeken. Ongeveer 19,8 miljoen hotelovernachtingen gingen hierdoor verloren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team