Zoeken

Medisch toerisme gouden kans voor Marokko

14 november 2020 - 22:50 - Economie

©

Marokko maakt een goede kans om een prominente aanbieder te worden in medische toerisme. Volgens een rapport van het Marokkaanse instituut voor Strategie en Inlichtingen (IMIS) kan het koninkrijk een goede aanbieder worden in deze branche.

De onderzoekers en strategieadviseurs Camélia Dinia en Jihad Jorio hebben gekeken naar de stabiliteit, hotelaanbieding en veiligheid van het koninkrijk. Deze elementen kunnen de medische toerismesector in helpen ontwikkelen. Volgens de onderzoekers is de wereldwijde coronapandemie een uitgelezen kans voor Marokko om twee sectoren samen te brengen.

Zo is de medische sector in Marokko zich razendsnel gaan ontwikkelen. De toerismebranche maakt juist het tegenovergestelde mee, zij zijn juist heel hard getroffen. Door deze twee sectoren samen te voegen, maakt Marokko een interessante bestemming om dit soort gespecificeerde klanten aan te trekken.

Wel is het volgens de adviseurs de bedoeling dat Marokko bekend wordt voor dit soort toerisme. Zoals dat nu het geval is in Turkije. Het koninkrijk zou dan flink moeten gaan investeren in ’name branding’. De onderzoekers verwachten overigens dat deze markt in 2027 het koninkrijk ongeveer 207,9 miljard dollar kan opleveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team