Zoeken

Marokko wil inzetten op ecotoerisme

24 november 2020 - 07:40 - Marokko

©

In afwachting van een herstel van het toerisme in Marokko, zou ecotoerisme volgens toerisme-specialisten een middel zijn om de sector, die zwaar is getroffen door het coronavirus, er weer bovenop te helpen.

De ontwikkeling van deze vorm van toerisme stond centraal tijdens een webinar van de derde Defismed Universiteit in Agadir. Toerismeprofessionals hebben besloten om in te zetten op deze nieuwe vorm van toerisme. Volgens de experts zou ecotoerisme, met respect voor de lokale culturen en de natuurlijke omgeving, een motor kunnen zijn voor een structurele verandering van de Marokkaanse toerismesector. Ook waren de deelnemers het er unaniem over eens dat er meer maatschappelijke organisaties bij deze transitie moeten worden betrokken.

De deelnemers stelden voor om een nieuwe vorm van lokaal bestuur op te zetten. Daarom nodigden ze belanghebbenden, besluitvormers, lokale gemeenschappen, professionals in de sector en het maatschappelijk middenveld uit om werk te maken van de ontwikkeling van ecotoerisme.

Ook gingen er tijdens de virtuele bijeenkomst stemmen op om meer van ecotoerisme te maken dan een toevoeging op de toerismesector die bestond voor de coronacrisis. Volgens sommige experts is het de bedoeling dat deze nieuwe vorm van toerisme uiteindelijk het massatoerisme zal gaan vervangen.

Bladna.nl