Zoeken

Marokko: touroperators doen voorstellen voor herstel toerisme

26 november 2020 - 17:40 - Marokko

©

Marokkaanse touroperators hebben tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Nadia Fettah Alaoui, besproken wat de mogelijkheden zijn voor het heropstarten van hun activiteiten. Ze willen zo snel mogelijk de draad weer oppakken.

Deze touroperators hebben zich verenigd in de Marokkaanse Travel Management DMC Club en komen vaker dan ooit bijeen om te werken aan het herstel van de toerismesector. Tijdens de bijeenkomst heeft de belangenvereniging zijn plannen voor het bedrijfsherstelplan 2022 aan de minister gepresenteerd. De touroperators stellen voor om "een nieuwe werkmethode te ontwikkelen voor het verbeteren van relaties op strategisch en operationeel niveau". Ze zijn van mening dat er vooral moet worden ingezet op de promotie en marketing van het toerisme in Marokko.

Voor veel touroperators is het van groot belang dat de organisatie van nationale en internationale congressen weer van de grond komt. Daarnaast willen de ondernemers dat er nog meer werk wordt gemaakt van het stimuleren van het binnenlandse toerisme.

Leden van de DMC Club willen ook onderhandelen met Royal Air Maroc voor het ondertekenen van een gezamenlijke overeenkomst. Daarnaast wil de vereniging zich meer bezig gaan houden met het toezicht op verschillende toeristische projecten en zien ze het als een dringende noodzaak om reisbureaus van een kwaliteitslabel te voorzien en om toekomstige talenten voor de sector van een goede opleiding te voorzien via de MTM-academie.

Minister Alaoui stelde op haar beurt voor om een platform voor e-toerisme op te richten om de toerisme-opleidingen in Marokko beter aan te laten sluiten bij de huidige situatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team